Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

SAĞLIK ÇALIŞANLARI FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN SESSİZ YÜRÜDÜLER

Yaşam 16.12.2023 - 18:47, Güncelleme: 16.12.2023 - 18:47 975+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN SESSİZ YÜRÜDÜLER

Van'da çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin’e destek vermek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.
Sağlık çalışanları, İsrail'in Filistin'e karşı işlediği zulmün soykırım boyutuna eriştiğini binlerce sivilin acımasızca katledildiğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş tertipleyen sağlık çalışanlarına bazı STK ve vatandaşlar da destek verdi. Van'da görev yapan sağlık çalışanları, Filistin'e yapılan saldırılara dikkat çekmek için düzenledikleri "sessiz yürüyüş" NBeşyol meydanında başladı ve Kent Meydanında son buldu. Van'ın Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda sağlık çalışanı, Cumhuriyet Caddesi'ndeki kent meydanına kadar slogan atmadan sessizce yürüdü. Yürüyüş ardından grup adına açıklamalarda bulunan Dr. Abdullah Sakman, İsrail'in Filistin'de 10 yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını belirtti. Katliamın bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini ve gücü yetenlerin ise sessizce izlediğini ifade eden Dr. Sakman, "İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur. Gazze'de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldü, son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı; 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100'den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze'deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi. İsrail onlarca doktoru tutukladı, onların nerede olduğu bilinmiyor. Gazze şehrinin ana hastanesi olan Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia, 22 Kasım'dan bu yana İsrail tarafından tutuklu bulunuyor. Diğer pek çok kıdemli doktor, neredeyse iki haftadır hiçbir suçlama olmaksızın İsrail ordusu tarafından gözaltında tutulmaya devam ediyor ve kimse onların nerede olduğunu bilmiyor" dedi.
Van'da çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin’e destek vermek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.

Sağlık çalışanları, İsrail'in Filistin'e karşı işlediği zulmün soykırım boyutuna eriştiğini binlerce sivilin acımasızca katledildiğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş tertipleyen sağlık çalışanlarına bazı STK ve vatandaşlar da destek verdi.

Van'da görev yapan sağlık çalışanları, Filistin'e yapılan saldırılara dikkat çekmek için düzenledikleri "sessiz yürüyüş" NBeşyol meydanında başladı ve Kent Meydanında son buldu.

Van'ın Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda sağlık çalışanı, Cumhuriyet Caddesi'ndeki kent meydanına kadar slogan atmadan sessizce yürüdü.

Yürüyüş ardından grup adına açıklamalarda bulunan Dr. Abdullah Sakman, İsrail'in Filistin'de 10 yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını belirtti. Katliamın bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini ve gücü yetenlerin ise sessizce izlediğini ifade eden Dr. Sakman, "İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur. Gazze'de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldü, son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı; 7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100'den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze'deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi. İsrail onlarca doktoru tutukladı, onların nerede olduğu bilinmiyor. Gazze şehrinin ana hastanesi olan Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia, 22 Kasım'dan bu yana İsrail tarafından tutuklu bulunuyor. Diğer pek çok kıdemli doktor, neredeyse iki haftadır hiçbir suçlama olmaksızın İsrail ordusu tarafından gözaltında tutulmaya devam ediyor ve kimse onların nerede olduğunu bilmiyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.