Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN ‘DA MOTOSİKLETLİ 112 ACİL EKİPLERİ AMBULANSIN GİREMEDİĞİ YERLERDE HAYAT KURTARIYOR

Sağlık 01.06.2023 - 13:00, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 8618+ kez okundu.
 

VAN ‘DA MOTOSİKLETLİ 112 ACİL EKİPLERİ AMBULANSIN GİREMEDİĞİ YERLERDE HAYAT KURTARIYOR

Van'da Motosikletli 112 Acil Ekipleri ambulansların giremediği sokak ve yerlerde hayat kurtarıyor.
Van'da yoğun trafik veya minibüs ambulansların ulaşamadığı yerlere daha hızlı şekilde ulaşmak ve ilk müdahaleyi yapmak için motosikletli ambulanslar görev yapıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahalede bulunmak gayesiyle kullanılan özel donanımlı motosiklet ambulanslar hayat kurtaracak. Van'da motosikletli 112 ekipleri göreve hazır112 Motorize ekipleri vakaya kısa sürede ulaşıyor. VAN - Van'da yoğun trafik veya minibüs ambulansların ulaşamadığı yerlere daha hızlı şekilde ulaşmak ve ilk müdahaleyi yapmak için motosikletli ambulanslar görev yapıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahalede bulunmak gayesiyle kullanılan özel donanımlı motosiklet ambulanslar hayat kurtaracak. Vakalara kısa sürede içinde ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı veya hastanın sağlık durumuna duruma göre görevi diğer yataklı ambulanslara devrediyor. İlk müdahale konusunda önemli bir görevi yerine getiren motorize ekipler, ulaşımı zor en kalabalık sokaklarda bile 3 dakika gibi kısa bir sürede vakaya ulaşabiliyor. RÖP: Muammer Direk, 112 Sağlık çalışanı ve motor sürücüsü: “ motosiklet ambulansların 2009 yılında Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu proje çerçevesinde ülke genelinde 62 adet motosikletle göreve başlatıldı. Van'da da 4 motosiklet olarak aktif olarak 8 personel ile görev yapıyoruz. Kara ambulanslarının ulaşamadığı dar sokaklar, park bahçeler, sahil kesimleri, mesire alanları, ara kalabalık sokaklarda görev yapmaktayız. Vakaya ulaşma süremiz şehir içinde kalabalıklar sokaklarda ambulanslar 5 dakikada gidiyorsa biz 2-3 dakika maksimum süreyle olay yerine ulaşıyoruz. Trafik problemimiz bulunmamaktadır. Kara araçlarının ulaşmakta zorluk çektiği gibi kırmızı ışıklar, kaldırımlar, park alanları, mesire alanlarında bekleme yapmadan ters yolda hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. En son mesela Van’da geçen gün Hz. Ömer camiinin yanında bir olay oldu. Trafik ve araçların yoğun olmasından dolayı ambulans gelene kadar biz hemen ulaşıp yaralıya müdahale ettik.
Van'da Motosikletli 112 Acil Ekipleri ambulansların giremediği sokak ve yerlerde hayat kurtarıyor.

Van'da yoğun trafik veya minibüs ambulansların ulaşamadığı yerlere daha hızlı şekilde ulaşmak ve ilk müdahaleyi yapmak için motosikletli ambulanslar görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahalede bulunmak gayesiyle kullanılan özel donanımlı motosiklet ambulanslar hayat kurtaracak.

Van'da motosikletli 112 ekipleri göreve hazır112 Motorize ekipleri vakaya kısa sürede ulaşıyor.

VAN - Van'da yoğun trafik veya minibüs ambulansların ulaşamadığı yerlere daha hızlı şekilde ulaşmak ve ilk müdahaleyi yapmak için motosikletli ambulanslar görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahalede bulunmak gayesiyle kullanılan özel donanımlı motosiklet ambulanslar hayat kurtaracak.

Vakalara kısa sürede içinde ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı veya hastanın sağlık durumuna duruma göre görevi diğer yataklı ambulanslara devrediyor.

İlk müdahale konusunda önemli bir görevi yerine getiren motorize ekipler, ulaşımı zor en kalabalık sokaklarda bile 3 dakika gibi kısa bir sürede vakaya ulaşabiliyor.

RÖP: Muammer Direk, 112 Sağlık çalışanı ve motor sürücüsü: “ motosiklet ambulansların 2009 yılında Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu proje çerçevesinde ülke genelinde 62 adet motosikletle göreve başlatıldı. Van'da da 4 motosiklet olarak aktif olarak 8 personel ile görev yapıyoruz. Kara ambulanslarının ulaşamadığı dar sokaklar, park bahçeler, sahil kesimleri, mesire alanları, ara kalabalık sokaklarda görev yapmaktayız. Vakaya ulaşma süremiz şehir içinde kalabalıklar sokaklarda ambulanslar 5 dakikada gidiyorsa biz 2-3 dakika maksimum süreyle olay yerine ulaşıyoruz. Trafik problemimiz bulunmamaktadır. Kara araçlarının ulaşmakta zorluk çektiği gibi kırmızı ışıklar, kaldırımlar, park alanları, mesire alanlarında bekleme yapmadan ters yolda hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. En son mesela Van’da geçen gün Hz. Ömer camiinin yanında bir olay oldu. Trafik ve araçların yoğun olmasından dolayı ambulans gelene kadar biz hemen ulaşıp yaralıya müdahale ettik.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.