Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

DEPREMZEDE KEDİLER VAN YYÜ KEDİ VİLLASI'NDA MİSAFİR EDİLİYOR

Yaşam 01.03.2023 - 08:15, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 1798+ kez okundu.
 

DEPREMZEDE KEDİLER VAN YYÜ KEDİ VİLLASI'NDA MİSAFİR EDİLİYOR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler insanlar gibi hayvanlar da etkilendi. Depremzede kediler de Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Van Kedi Villasında misafir ediliyor.
 Depremde etkilenen illerden Van'a gelen ailelerin yanlarında getirdiği Van kedileri ile diğer ırklardan kedilerin bakımı ve tedavileri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Van Kedi Villasında yapılıyor. Kahramanmaraş merkezli depremde evlerine giremeyen aileler, çeşitli illere gittikleri gibi gerek kendi imkanlarıyla gerek kurumlar aracılığıyla yaklaşık 18 bin vatandaş Van’da barındırılmaktadır. Van’da, otel, yurt ve evlere yerleştirilerek tüm ihtiyaçları karşılanan depremzedelerin evcil hayvanları da unutulmadı. Depremzede ailelerin yanlarında getirdiği, aralarında Van kedilerinin de bulunduğu 4'ü yavru 8 kedi, Van Kedi Villasında koruma altına alınarak misafir edilmektedir. Van YYÜ Kedi Villası Müdürlüğü kentte bulunan depremzede aileler çocukların psikolojisinin düzelmesi için, moral bulmaları için Van Kedi Villasında bulunan kedileri ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Onları sevebiliyorlar. Prof. Dr. Abdullah Kaya Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü : “Şimdi tabi ki Türkiye’de çok büyük deprem oldu. Gerçekten insanlar mağdur oldu. Aynı zamanda da hayvanlar da bundan kendi nasibine düşeni aldı. Birçok hayvan da enkaz altında kaldı. Veyahut da enkazdan kurtulan hayvanlar da sahipleri gibi mağdur oldular. Bunlardan bazıları da Van’a geldi. Van’a gelen aileler de hayvanları vardı. Ve hayvanlara bakma imkanları yoktu. Bize bir tane Gaziantep’ten gelen ailenin bir hayvanı vardı. Yeni doğum yapmış, iki günlük doğum yapmıştı. Dört tane yavrusu vardı. Yavruları ıslak ve annesi bakmıyordu. O korkudan, o şeyden, annesi sahiplenmiyordu. Dolayısıyla annesini, babasını, yavrularını Van Kedisi Araştırma Merkezinde, daha doğrusu bizimle irtibata geçtiler bakar mısınız? dediler. Biz de seve, seve, gönül hoşluğuyla gerçekten aldık. Şimdi bakmaya devam ediyoruz. Gayet de güzeller, sağlıkları da yerindedir. Bir tane de ailemiz şeyden, Adıyaman’dan Van kedi kırması olan bir ailenin iki tane kedisi var. Dolayısıyla onlar da bir 10 gündür bizdedir. Onarlın da bakma imkanları yokmuş, barınmaları biraz dar bir kısımda barınıyorlarmış onun için hayvanlara bakma durumları yokmuş. O da şu anda bizim kedilerimiz doğum yapana kadar deprem bölgesinden Van’a gelen ailelerin kedilerine bakmak için karar aldık. O kararımızı yerine getiriyoruz. Deprem bölgesinde Van’a gelen ailelerin çocuklarıyla birlikte bir anda hayatları alt, üst oldu. Zaman, zaman bu aileler çocuklarıyla beraber merkezimize ziyarette bulunuyorlar. Dolayısıyla da bu çocuklarda deprem travmasını bir miktar hafifletmek adına ailelerden veya kendilerinden ücret talep etmiyoruz. Bölgemizdeki depremzede aileler de Van Kedi evi ve Araştırma Merkezi olarak herhangi bir giriş ücreti için bir ücret talep etmediğimizi söylemek istiyorum.” Dedi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler insanlar gibi hayvanlar da etkilendi. Depremzede kediler de Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Van Kedi Villasında misafir ediliyor.

 Depremde etkilenen illerden Van'a gelen ailelerin yanlarında getirdiği Van kedileri ile diğer ırklardan kedilerin bakımı ve tedavileri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Van Kedi Villasında yapılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremde evlerine giremeyen aileler, çeşitli illere gittikleri gibi gerek kendi imkanlarıyla gerek kurumlar aracılığıyla yaklaşık 18 bin vatandaş Van’da barındırılmaktadır.

Van’da, otel, yurt ve evlere yerleştirilerek tüm ihtiyaçları karşılanan depremzedelerin evcil hayvanları da unutulmadı.

Depremzede ailelerin yanlarında getirdiği, aralarında Van kedilerinin de bulunduğu 4'ü yavru 8 kedi, Van Kedi Villasında koruma altına alınarak misafir edilmektedir.

Van YYÜ Kedi Villası Müdürlüğü kentte bulunan depremzede aileler çocukların psikolojisinin düzelmesi için, moral bulmaları için Van Kedi Villasında bulunan kedileri ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Onları sevebiliyorlar.

Prof. Dr. Abdullah Kaya Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü : “Şimdi tabi ki Türkiye’de çok büyük deprem oldu. Gerçekten insanlar mağdur oldu. Aynı zamanda da hayvanlar da bundan kendi nasibine düşeni aldı. Birçok hayvan da enkaz altında kaldı. Veyahut da enkazdan kurtulan hayvanlar da sahipleri gibi mağdur oldular. Bunlardan bazıları da Van’a geldi. Van’a gelen aileler de hayvanları vardı. Ve hayvanlara bakma imkanları yoktu. Bize bir tane Gaziantep’ten gelen ailenin bir hayvanı vardı. Yeni doğum yapmış, iki günlük doğum yapmıştı. Dört tane yavrusu vardı. Yavruları ıslak ve annesi bakmıyordu. O korkudan, o şeyden, annesi sahiplenmiyordu. Dolayısıyla annesini, babasını, yavrularını Van Kedisi Araştırma Merkezinde, daha doğrusu bizimle irtibata geçtiler bakar mısınız? dediler. Biz de seve, seve, gönül hoşluğuyla gerçekten aldık. Şimdi bakmaya devam ediyoruz. Gayet de güzeller, sağlıkları da yerindedir. Bir tane de ailemiz şeyden, Adıyaman’dan Van kedi kırması olan bir ailenin iki tane kedisi var. Dolayısıyla onlar da bir 10 gündür bizdedir. Onarlın da bakma imkanları yokmuş, barınmaları biraz dar bir kısımda barınıyorlarmış onun için hayvanlara bakma durumları yokmuş. O da şu anda bizim kedilerimiz doğum yapana kadar deprem bölgesinden Van’a gelen ailelerin kedilerine bakmak için karar aldık. O kararımızı yerine getiriyoruz.

Deprem bölgesinde Van’a gelen ailelerin çocuklarıyla birlikte bir anda hayatları alt, üst oldu. Zaman, zaman bu aileler çocuklarıyla beraber merkezimize ziyarette bulunuyorlar. Dolayısıyla da bu çocuklarda deprem travmasını bir miktar hafifletmek adına ailelerden veya kendilerinden ücret talep etmiyoruz. Bölgemizdeki depremzede aileler de Van Kedi evi ve Araştırma Merkezi olarak herhangi bir giriş ücreti için bir ücret talep etmediğimizi söylemek istiyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.