Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM EĞİTİMLERİNDEN GERİ KALMIYOR

Yaşam 08.01.2024 - 21:47, Güncelleme: 08.01.2024 - 21:47 2218+ kez okundu.
 

VAN’DA TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM EĞİTİMLERİNDEN GERİ KALMIYOR

Van’daki hastanede çocuklar için oluşturulan sınıf çocuklar hem oynuyor hem de eğitimlerinden geri kalmıyor.
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya hesabında bu oluşturulan sınıf ve çocuklarla ilgili bir paylaşımda bulunmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Oyun çağında olup, hastanede yatırılarak tedavi görmesi gereken çocuklarımız için ailelerin ve bizlerin karşılaştığı zorlukları Çocuk Servisleri Eğitim ve Oyun Sınıfları ile aşıyoruz. Bu uygulamayı başlattığımız hastanelerden biri de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Zatürre teşhisi konan ancak hastane korkusu olan 5 yaşındaki Mert, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olmaya pek yanaşmadı.” İfadelerini kullandı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için oluşturulan sınıf ailelerini de çocukların da çok hoşuna gidiyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden çocuklar için “Çocuk Servisleri Eğitim ve Oyun Sınıfı’nda eğitim alan çocuklar aynı zamanda canlarının sıkılmaması için oyun oynama fırsatını da buluyorlar. Bura da tedavi olan çocuklar daha sonra alıştıkları buradan  adeta ayrılmak istemiyorlar. Hastane bünyesinde açılan her iki sınıfta da öğretmen ve çocuk gelişim uzmanlarınca eğitimler veriliyor. Çocukların aileleri de bu duruma çok memnun kaldıklarını belirterek, en çok çocukların canı sıkıldığından rahat durmuyorlardı. Tedavi süreci de bazen uzun sürdüğünden bizler de çok zorlanıyorduk. Onlara moral vermek için hastane odasında ne yapacağımızı bilmiyorduk. Böyle sınıfların oluşturulmasından ve eğitim de verilmesinden dolayı her kese teşekkür ettiklerini belirttiler.
Van’daki hastanede çocuklar için oluşturulan sınıf çocuklar hem oynuyor hem de eğitimlerinden geri kalmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin koca sosyal medya hesabında bu oluşturulan sınıf ve çocuklarla ilgili bir paylaşımda bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Oyun çağında olup, hastanede yatırılarak tedavi görmesi gereken çocuklarımız için ailelerin ve bizlerin karşılaştığı zorlukları Çocuk Servisleri Eğitim ve Oyun Sınıfları ile aşıyoruz. Bu uygulamayı başlattığımız hastanelerden biri de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Zatürre teşhisi konan ancak hastane korkusu olan 5 yaşındaki Mert, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olmaya pek yanaşmadı.” İfadelerini kullandı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için oluşturulan sınıf ailelerini de çocukların da çok hoşuna gidiyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden çocuklar için “Çocuk Servisleri Eğitim ve Oyun Sınıfı’nda eğitim alan çocuklar aynı zamanda canlarının sıkılmaması için oyun oynama fırsatını da buluyorlar.

Bura da tedavi olan çocuklar daha sonra alıştıkları buradan  adeta ayrılmak istemiyorlar.

Hastane bünyesinde açılan her iki sınıfta da öğretmen ve çocuk gelişim uzmanlarınca eğitimler veriliyor.

Çocukların aileleri de bu duruma çok memnun kaldıklarını belirterek, en çok çocukların canı sıkıldığından rahat durmuyorlardı. Tedavi süreci de bazen uzun sürdüğünden bizler de çok zorlanıyorduk. Onlara moral vermek için hastane odasında ne yapacağımızı bilmiyorduk. Böyle sınıfların oluşturulmasından ve eğitim de verilmesinden dolayı her kese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.