Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA ÇIKAN YANGIN KORKULU ANLAR YAŞATTI

Gündem 16.01.2024 - 12:45, Güncelleme: 16.01.2024 - 12:45 2486+ kez okundu.
 

VAN’DA ÇIKAN YANGIN KORKULU ANLAR YAŞATTI

Van’ın İpekyolu İlçesi Hafiziye Mahallesinde Kazımbey 6. Sokakta bulunan 7 katlı bir binada sabah saatlerinde yangın çıktı.
Van’da bir binada çıkan yangında mahalleliye korkulu anlar yaşattı. Binanın üçüncü katında çıkan yangına İlk etapta vatandaşlar müdahale edip itfaiyeye haber verildi. Yangının çıkmasıyla kısa sürede binayı saran duman üst katta bulunan apartman sakinlerinin mahsur kalmasına neden oldu. İtfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının fön makinesinden çıktığını belirtirken yekliler kesin çıkış sebebinin yapılan çalışmanın ardından belli olacak. Yaklaşık iki saat süren yangın söndürme çalışmasının ardından üst katlarda bulunan vatandaşlar tahliye edildi. dumandan etkilenen vatandaşlar ise hazır bulunan ambulansta sağlık personelleri tarafından müdahale edildi. Maddi hasara sebebiyet veren yangın bina ve mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Medeni Şener Apartman Sakini: “Evde yatıyorduk saat muhtemelen 10.00 civarıydı. Evin ufak çocuğu muhtemelen şeyle oynamış, fön makinesiyle. Tabi evde de kimse yok. Annesi de korkmuş. O can havliyle çocuğu alıp dışarı kaçarken, binayı işte gördüğünüz gibi ateş etrafı sardı. Doğal gazı kapattık, elektrik kontağını hemen kapattık. Kimsenin çok şükür canına bir şey olmadı. Sağ olsunlar itfaiyeciler gelip müdahale ettiler. Duman binayı sarmış fakat yangın değil. Üst kattakiler inemediler mahsur kaldılar. Şu an itfaiyeciler geldiler. Muhtemelen onlar da yavaş, yavaş inerler. Tabi ki facianın eşiğinden dönüldü diyebilirim. Bayram Sönük Hafiziye Mahalle Muhtarı: “Yangın ilk etapta, kapıcı arkadaşın uyarısı üzerine dumanların çıkması üzerine başladığını söyledi. Ondan sonra ben de mahalle sakinleri içerdeki Kapıyı zorlayarak açtık kapıyı. Kapıyı açıncaya kadar da itfaiyeci arkadaşlar geldiler. Şuan müdahale ediyorlar. Çok şükür yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarına başladılar. Allah’a şükür can kaybı veya yaralanma herhangi bir şey yok. Zaten ev boştu kimse yoktu evde.
Van’ın İpekyolu İlçesi Hafiziye Mahallesinde Kazımbey 6. Sokakta bulunan 7 katlı bir binada sabah saatlerinde yangın çıktı.

Van’da bir binada çıkan yangında mahalleliye korkulu anlar yaşattı.

Binanın üçüncü katında çıkan yangına İlk etapta vatandaşlar müdahale edip itfaiyeye haber verildi.

Yangının çıkmasıyla kısa sürede binayı saran duman üst katta bulunan apartman sakinlerinin mahsur kalmasına neden oldu.

İtfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının fön makinesinden çıktığını belirtirken yekliler kesin çıkış sebebinin yapılan çalışmanın ardından belli olacak.

Yaklaşık iki saat süren yangın söndürme çalışmasının ardından üst katlarda bulunan vatandaşlar tahliye edildi. dumandan etkilenen vatandaşlar ise hazır bulunan ambulansta sağlık personelleri tarafından müdahale edildi.

Maddi hasara sebebiyet veren yangın bina ve mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

Medeni Şener Apartman Sakini: “Evde yatıyorduk saat muhtemelen 10.00 civarıydı. Evin ufak çocuğu muhtemelen şeyle oynamış, fön makinesiyle. Tabi evde de kimse yok. Annesi de korkmuş. O can havliyle çocuğu alıp dışarı kaçarken, binayı işte gördüğünüz gibi ateş etrafı sardı. Doğal gazı kapattık, elektrik kontağını hemen kapattık. Kimsenin çok şükür canına bir şey olmadı. Sağ olsunlar itfaiyeciler gelip müdahale ettiler. Duman binayı sarmış fakat yangın değil. Üst kattakiler inemediler mahsur kaldılar. Şu an itfaiyeciler geldiler. Muhtemelen onlar da yavaş, yavaş inerler. Tabi ki facianın eşiğinden dönüldü diyebilirim.

Bayram Sönük Hafiziye Mahalle Muhtarı: “Yangın ilk etapta, kapıcı arkadaşın uyarısı üzerine dumanların çıkması üzerine başladığını söyledi. Ondan sonra ben de mahalle sakinleri içerdeki Kapıyı zorlayarak açtık kapıyı. Kapıyı açıncaya kadar da itfaiyeci arkadaşlar geldiler. Şuan müdahale ediyorlar. Çok şükür yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarına başladılar. Allah’a şükür can kaybı veya yaralanma herhangi bir şey yok. Zaten ev boştu kimse yoktu evde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.