Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN'DA AŞİRET DÜĞÜNÜNDE 6 MİLYON TL'LİK TAKI TAKILDI

Yaşam 25.06.2023 - 17:40, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 2415+ kez okundu.
 

VAN'DA AŞİRET DÜĞÜNÜNDE 6 MİLYON TL'LİK TAKI TAKILDI

Van’da Ertoşi Şerefan Aşiretine mensup iş insanı Necdet Durmaz’ın oğlu Adem Durmaz ile Ertoşi Aşiretinin ileri gelenlerinden iş adamı Talat Yağızer’in kızı Sozdar Yağızer dünya evine girdi.
Sağdıçlığını Ertoşi Aşiret Lideri İskender Ertuş'un oğlu iş adamı Şeref Ertuş’un yaptığı düğüne Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra İran, Irak, Suriye, Hollanda gibi bazı ülkelerden yaklaşık 4 bin davetli yer aldı. Van’ın Başkale ilçesinde iki gün süren düğünde gelin ve damada takılan yaklaşık 6 milyon TL'lik takı ve paralar bavullarla taşındı. Düğüne gelemeyen ya da nakit getiremeyen ise banka üzerinden İban ile takılarını gönderdiler. Damadın babası Necdet Durmaz başta toy büyüğü olan Ertoşi Şerefan Aşiret Lideri oğlu Şeref Ertuş olmak üzere oğlunun düğününe katılan herkese teşekkür ederek “Benim için çok önemli bir gün. Biz 20-25 senedir memleketimizi terk etmişiz. Dedik, her kes bizi unutmuş. Ama biz bu gün gördük ki demek kimse bizi unutmamış. Bu düğüne herkes katıldı. Bize şeref verdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Minnettarım. Hem İran’dan, hem Irak’tan, Suriye’den, Hollanda’dan, Belçika’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, Türkiye’nin hemen, hemen her yerden gelen oldu. Çok teşekkür ederim, herkese de çok minnettarım.” Damadın Amcası Fikret Durmaz: “Bu mutlu günümüzü bizi yalnız bırakmayan başta Şeref Ertuş bey, aşiret ileri gelenlerin veya Ertoşi aşiretin ileri gelenleri herkese ayrı, ayrı teşekkür ederim. Bizim yurtdışından veya yurt içinden gelen akrabalarımız, dostlarımız, hemşerilerimiz, çok kişiler katıldı. Allah razı olsun, ciddi bir maddi destekte de bulundular. Yani masaya gelen ortalama 6-6,5 geldi fakat bunun yanında bir altın geldi. Veya gelip de bilet, milyon TL. bunun uçak bileti bulamayanlar çok insanlar var hesaplara para attılar. Tabi onu dile getirmedik burada. İşin ana temeli şudur! Yardımlaşmak güzel bir olaydır.” dedi. Düğün toy başı (Sağdıç) Şeref Ertuş yaptığı açıklamada, “düğün dün ile beraber başladı. Düğünlerimiz güzel yanı birlik ve beraberliğimizdir. Akrabalarımızın katılımıdır. Tüm İran’dan, Irak’tan, Van’dan bizim bölgeden herkes bize, düğünümüze teşvik etti. Biz hepsine teşekkür ediyoruz buradan.” Açıklamasında bulundu. Irak’tan gelen Ertoşi Aşiretine mensup akrabaları da “Irak veya Türkiye fark etmez aynı geleneklerimiz devam etmektedir ve biz de akrabamızın düğününe katılmak için geldik” Davetlilere yemek ikramı için 100 küçükbaş hayvan kesildi. Yemek ikramının ardından yapılan takı merasimi yaklaşık 5 saat sürdü. Düğün yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle son buldu.
Van’da Ertoşi Şerefan Aşiretine mensup iş insanı Necdet Durmaz’ın oğlu Adem Durmaz ile Ertoşi Aşiretinin ileri gelenlerinden iş adamı Talat Yağızer’in kızı Sozdar Yağızer dünya evine girdi.

Sağdıçlığını Ertoşi Aşiret Lideri İskender Ertuş'un oğlu iş adamı Şeref Ertuş’un yaptığı düğüne Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra İran, Irak, Suriye, Hollanda gibi bazı ülkelerden yaklaşık 4 bin davetli yer aldı.

Van’ın Başkale ilçesinde iki gün süren düğünde gelin ve damada takılan yaklaşık 6 milyon TL'lik takı ve paralar bavullarla taşındı. Düğüne gelemeyen ya da nakit getiremeyen ise banka üzerinden İban ile takılarını gönderdiler.

Damadın babası Necdet Durmaz başta toy büyüğü olan Ertoşi Şerefan Aşiret Lideri oğlu Şeref Ertuş olmak üzere oğlunun düğününe katılan herkese teşekkür ederek “Benim için çok önemli bir gün. Biz 20-25 senedir memleketimizi terk etmişiz. Dedik, her kes bizi unutmuş. Ama biz bu gün gördük ki demek kimse bizi unutmamış. Bu düğüne herkes katıldı. Bize şeref verdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Minnettarım. Hem İran’dan, hem Irak’tan, Suriye’den, Hollanda’dan, Belçika’dan, Almanya’dan, Fransa’dan, Türkiye’nin hemen, hemen her yerden gelen oldu. Çok teşekkür ederim, herkese de çok minnettarım.”

Damadın Amcası Fikret Durmaz: “Bu mutlu günümüzü bizi yalnız bırakmayan başta Şeref Ertuş bey, aşiret ileri gelenlerin veya Ertoşi aşiretin ileri gelenleri herkese ayrı, ayrı teşekkür ederim. Bizim yurtdışından veya yurt içinden gelen akrabalarımız, dostlarımız, hemşerilerimiz, çok kişiler katıldı. Allah razı olsun, ciddi bir maddi destekte de bulundular. Yani masaya gelen ortalama 6-6,5 geldi fakat bunun yanında bir altın geldi. Veya gelip de bilet, milyon TL. bunun uçak bileti bulamayanlar çok insanlar var hesaplara para attılar. Tabi onu dile getirmedik burada. İşin ana temeli şudur! Yardımlaşmak güzel bir olaydır.” dedi.

Düğün toy başı (Sağdıç) Şeref Ertuş yaptığı açıklamada, “düğün dün ile beraber başladı. Düğünlerimiz güzel yanı birlik ve beraberliğimizdir. Akrabalarımızın katılımıdır. Tüm İran’dan, Irak’tan, Van’dan bizim bölgeden herkes bize, düğünümüze teşvik etti. Biz hepsine teşekkür ediyoruz buradan.” Açıklamasında bulundu.

Irak’tan gelen Ertoşi Aşiretine mensup akrabaları da “Irak veya Türkiye fark etmez aynı geleneklerimiz devam etmektedir ve biz de akrabamızın düğününe katılmak için geldik”

Davetlilere yemek ikramı için 100 küçükbaş hayvan kesildi. Yemek ikramının ardından yapılan takı merasimi yaklaşık 5 saat sürdü.

Düğün yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.