Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

UMKE EKİBİ DAĞDA MAHSUR KALAN İKİ KİŞİYİ KURTARDI

Sağlık 07.06.2023 - 19:40, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 9271+ kez okundu.
 

UMKE EKİBİ DAĞDA MAHSUR KALAN İKİ KİŞİYİ KURTARDI

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Van’daki Erek dağında mahsur kalan iki kişiyi dron desteğiyle kurtardı.
Van’da iki kişinin 3 bin 204 rakımlı Erek dağında mahsur kaldığı ihbarının üzerine olay yerine giden Van UMKE ekibi dron yani insansız hava aracı (İHA) sayesinde yerini tespit ederek kurtardı. Umke ekibi Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine tahsis ettiği İHA üzerinde bulunan termal kamera ile vücut ısısı sayesinde tespit edilen noktaya uçurdukları dron vasıtasıyla iki kişinin mahsur kaldıkları yerde buldular. Yüksek sese sahip drondaki hoparlörle mahsur kalan kişilere umke ekibi seslerini de duyurarak sakin olmaları ve beklemelerini istediler. Afad’ın destek vermesiyle uzun süre yapılan çalışmalar ardından mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Serkan Sürmeli ve Suat Sevimli, isimli şahıslar ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiler. Sinan Özgür UMKE Bölge Sorumlusu: “Dün 17.43 sıralarında 112 acil çağrı merkezimize bir ihbar düştü. Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Erek dağında uşkun toplamaya giden iki vatandaşımız mahsur kaldıklarını bildirmişlerdi. Afad koordinesinde ekibimiz, Umke ekibimiz ve ekibimizin envanterinde olan termal dron ile çıkış yaptı ekibimiz. Ekip 17.43’ten 23.40 sıralarına kadar bu aramak kurtarma vakası için emek verdi. Ekibimiz dron görüntüsü ile ve termal, hem termal hem normal görüntülerle tesğit ederek, yaralıları tespit edip kurtarmalarını sağladı. Daha sonra ambulansa güvenli bir şekilde teslim ettiler. Hastalarımızın durumu iyi, takipleri yapıldı, taburculukları gerçekleşti. Dron şöyle bizim yani vatandaşlarımızın, daha doğrusu ekiplerin hem zaman kaybını azaltıyor. Uzun sürmüyor, tespit edilen görüntülerde vatandaşlar, tespit edilen hasta, yaralı hızlı bir şekilde gerek dronun üstündeki hoparlörle yaralının yanında bir vatandaş varsa bile dronun üstüne kurduğumuz bir hoparlör sistemiyle bizler ses sistemiyle yani sesimizi aktarıp yaralıya yapabileceği müdahaleyi ekip ulaşana kadar bildiriyoruz. Daha sonra o yanındaki vatandaş o işlemleri yapıyor yaralıya. Bizler de konumunu belirleyip daha bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. Yani sürekli arama zorunda kalmıyor ekipler.” dedi
Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Van’daki Erek dağında mahsur kalan iki kişiyi dron desteğiyle kurtardı.

Van’da iki kişinin 3 bin 204 rakımlı Erek dağında mahsur kaldığı ihbarının üzerine olay yerine giden Van UMKE ekibi dron yani insansız hava aracı (İHA) sayesinde yerini tespit ederek kurtardı.

Umke ekibi Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine tahsis ettiği İHA üzerinde bulunan termal kamera ile vücut ısısı sayesinde tespit edilen noktaya uçurdukları dron vasıtasıyla iki kişinin mahsur kaldıkları yerde buldular. Yüksek sese sahip drondaki hoparlörle mahsur kalan kişilere umke ekibi seslerini de duyurarak sakin olmaları ve beklemelerini istediler.

Afad’ın destek vermesiyle uzun süre yapılan çalışmalar ardından mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Serkan Sürmeli ve Suat Sevimli, isimli şahıslar ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Sinan Özgür UMKE Bölge Sorumlusu: “Dün 17.43 sıralarında 112 acil çağrı merkezimize bir ihbar düştü. Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Erek dağında uşkun toplamaya giden iki vatandaşımız mahsur kaldıklarını bildirmişlerdi. Afad koordinesinde ekibimiz, Umke ekibimiz ve ekibimizin envanterinde olan termal dron ile çıkış yaptı ekibimiz. Ekip 17.43’ten 23.40 sıralarına kadar bu aramak kurtarma vakası için emek verdi. Ekibimiz dron görüntüsü ile ve termal, hem termal hem normal görüntülerle tesğit ederek, yaralıları tespit edip kurtarmalarını sağladı. Daha sonra ambulansa güvenli bir şekilde teslim ettiler. Hastalarımızın durumu iyi, takipleri yapıldı, taburculukları gerçekleşti. Dron şöyle bizim yani vatandaşlarımızın, daha doğrusu ekiplerin hem zaman kaybını azaltıyor. Uzun sürmüyor, tespit edilen görüntülerde vatandaşlar, tespit edilen hasta, yaralı hızlı bir şekilde gerek dronun üstündeki hoparlörle yaralının yanında bir vatandaş varsa bile dronun üstüne kurduğumuz bir hoparlör sistemiyle bizler ses sistemiyle yani sesimizi aktarıp yaralıya yapabileceği müdahaleyi ekip ulaşana kadar bildiriyoruz. Daha sonra o yanındaki vatandaş o işlemleri yapıyor yaralıya. Bizler de konumunu belirleyip daha bir şekilde ulaşmaya çalışıyoruz. Yani sürekli arama zorunda kalmıyor ekipler.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.