Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

TUŞBA’DA GENÇLER YAPILAN TESİSLER SAYESİNDE SPORLA BULUŞUYOR

Spor 23.12.2023 - 15:55, Güncelleme: 23.12.2023 - 15:55 7636+ kez okundu.
 

TUŞBA’DA GENÇLER YAPILAN TESİSLER SAYESİNDE SPORLA BULUŞUYOR

Van’ın Tuşba ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan spor tesisleri sayesinde gençler hem spor yapma, hem başarılı sporcu olma fırsatını yakaladılar, hem de vakitlerini daha iyi değerlendirme imkânına kavuştular.
Tuşba Belediyesi Bakanlık desteğiyle bir kısmı okul bahçesi ile park alanlarından olmak üzere 6  adet sentetik çim semt sahası, 1 ad yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet 3 katlı çok amaçlı kapalı spor salonu ve 480 kişilik tribünlü futbol sahası yaparak, Vanlı gençlerin ve spor severlerin hizmetine sundu. Van’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte yeni ilçe yapılan Tuşba, yerleşim yönüyle kırsal mahalle ve köylerden oluşmaktadır. ilçe statüsüne kavuşan yeni baştan kurum binaları ve şehir merkezi olmadığından belediye olarak çalışmalara hız verildi. Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman özellikle uzak mahalle ve yerleşim yerlerinde olmayan tesislerin yapılması için bakanlıkların kapısını çalmaya başladı. Tuşba Belediyesi Bakanlığın verdiği destekle ilçeye kazandırdığı spor tesisleri sayesinde gençlerin sporla buluşmalarını sağladı. Tesisler sayesinde şimdilerde bazı gençler başarılı birer sporcu olmak için çaba sarf ediyor. Bu tesisler de yetişen gençlerin bazıları şimdiden Milli takıma katılmayı hak kazanmış. Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman daha önce vakitlerini boş gezerek, kahve köşelerinde geçiren gençler sporla uğraşmaları en önemlisi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayan bu tesisler aileleri daha çok sevindirdiğini belirtti. Çok amaçlı kapalı spor salonunda basketbol, voleybol, jimnastik, judo, karete gibi birçok spor dalında gençler spor yapıyor hem de yeteneklerini geliştirerek spor müsabakalarına hazırlanıyor. Yarı olimpik yüzme havuzuna ise 500 den fazla genç yüzmeyi öğrenmek için geliyor. Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman “Eski parayla 54 milyona mal ettiğimiz bu tesisler şu anda 500 milyon Tl değerindedir.”
Van’ın Tuşba ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan spor tesisleri sayesinde gençler hem spor yapma, hem başarılı sporcu olma fırsatını yakaladılar, hem de vakitlerini daha iyi değerlendirme imkânına kavuştular.

Tuşba Belediyesi Bakanlık desteğiyle bir kısmı okul bahçesi ile park alanlarından olmak üzere 6  adet sentetik çim semt sahası, 1 ad yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet 3 katlı çok amaçlı kapalı spor salonu ve 480 kişilik tribünlü futbol sahası yaparak, Vanlı gençlerin ve spor severlerin hizmetine sundu.

Van’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte yeni ilçe yapılan Tuşba, yerleşim yönüyle kırsal mahalle ve köylerden oluşmaktadır. ilçe statüsüne kavuşan yeni baştan kurum binaları ve şehir merkezi olmadığından belediye olarak çalışmalara hız verildi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman özellikle uzak mahalle ve yerleşim yerlerinde olmayan tesislerin yapılması için bakanlıkların kapısını çalmaya başladı.

Tuşba Belediyesi Bakanlığın verdiği destekle ilçeye kazandırdığı spor tesisleri sayesinde gençlerin sporla buluşmalarını sağladı. Tesisler sayesinde şimdilerde bazı gençler başarılı birer sporcu olmak için çaba sarf ediyor. Bu tesisler de yetişen gençlerin bazıları şimdiden Milli takıma katılmayı hak kazanmış.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman daha önce vakitlerini boş gezerek, kahve köşelerinde geçiren gençler sporla uğraşmaları en önemlisi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlayan bu tesisler aileleri daha çok sevindirdiğini belirtti.

Çok amaçlı kapalı spor salonunda basketbol, voleybol, jimnastik, judo, karete gibi birçok spor dalında gençler spor yapıyor hem de yeteneklerini geliştirerek spor müsabakalarına hazırlanıyor. Yarı olimpik yüzme havuzuna ise 500 den fazla genç yüzmeyi öğrenmek için geliyor.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman “Eski parayla 54 milyona mal ettiğimiz bu tesisler şu anda 500 milyon Tl değerindedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.