Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

KURAKLIK ARILARI DA VURDU

Gündem 15.02.2024 - 19:08, Güncelleme: 15.02.2024 - 19:08 2336+ kez okundu.
 

KURAKLIK ARILARI DA VURDU

Son yıllarda yaşanan kuraklık arıların ölümüne neden oldu. Mevsimler değişik arıların strese girmelerine neden oldu. Vanlı arıcılar kovanların yüzde 50 azaldığını ifade ettiler.
Ülke genelinde son yıllarda yaşanan mevsim değişikliği ve kuraklık Van’da kendisini göstermektedir. Uzmanlar arıların ölümleri bir çok etkene bağlandığını belirterek, bunlardan bazıları hastalık, varva ve virüs gibi belirli nedenler, bir diğeri strese dayalı özellikle iklim değişikliği ani doğa olayları gibi ve bir diğeri de bilinçsizce kullanılan tarım ilaçların yer aldığını belirtti. Çatak (ŞAX) Bal Üreticiler Birliği Başkanı Aslan Semo 2023 yılında arılarının kuraklık ve iklim değişikliğinden dolayı yüzde 50 azaldığını arıların ölümü gerçekleştiğini belirtti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Vural Denizhan,” arıların ölümlerinin birçok sebebi olduğu bunlardan bir tanesi de kuraklıktır. Kuraklık yeterince çiçek vermeyen bitkilere konan arılar dönüş yolunda bitkin kalıp dönemediğinden ölümü söz konusu oluyor. Ya da yalancı bahar denilen hava sıcak sanıp dışarı çıkan arılar aniden soğuk havayla karşılaşınca donmak suretiyle ölüyorlar. Ayrıca bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları yine aynı şekilde bitkilere konan arılara zarar vermektedir.” Dedi.
Son yıllarda yaşanan kuraklık arıların ölümüne neden oldu. Mevsimler değişik arıların strese girmelerine neden oldu. Vanlı arıcılar kovanların yüzde 50 azaldığını ifade ettiler.

Ülke genelinde son yıllarda yaşanan mevsim değişikliği ve kuraklık Van’da kendisini göstermektedir. Uzmanlar arıların ölümleri bir çok etkene bağlandığını belirterek, bunlardan bazıları hastalık, varva ve virüs gibi belirli nedenler, bir diğeri strese dayalı özellikle iklim değişikliği ani doğa olayları gibi ve bir diğeri de bilinçsizce kullanılan tarım ilaçların yer aldığını belirtti.

Çatak (ŞAX) Bal Üreticiler Birliği Başkanı Aslan Semo 2023 yılında arılarının kuraklık ve iklim değişikliğinden dolayı yüzde 50 azaldığını arıların ölümü gerçekleştiğini belirtti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Vural Denizhan,” arıların ölümlerinin birçok sebebi olduğu bunlardan bir tanesi de kuraklıktır. Kuraklık yeterince çiçek vermeyen bitkilere konan arılar dönüş yolunda bitkin kalıp dönemediğinden ölümü söz konusu oluyor. Ya da yalancı bahar denilen hava sıcak sanıp dışarı çıkan arılar aniden soğuk havayla karşılaşınca donmak suretiyle ölüyorlar. Ayrıca bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları yine aynı şekilde bitkilere konan arılara zarar vermektedir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.