İRANLI HEYKELTIRAŞ VAN GÖLÜ CANAVARI’NDAN SONRA "İNCİ KEFALİ" HEYKELİ YAPTI
İRANLI HEYKELTIRAŞ VAN GÖLÜ CANAVARI’NDAN SONRA "İNCİ KEFALİ" HEYKELİ YAPTI
Van'da yaşayan İranlı heykeltıraş Ali Mutii, hurdacılardan topladığı demirlerden daha önce yaptığı Van Gölü Canavar’ından sonra bu kez de ‘inci kefali’ heykeli yaptı.
Van'da yaşayan İranlı heykeltıraş Ali Mutii, hurdacılardan topladığı demirlerden daha önce yaptığı Van Gölü Canavar’ından sonra bu kez de ‘inci kefali’ heykeli yaptı.
Mutii, Van’ın simgelerinden olan VE Van Gölü’nde yaşayan endemik tür olan "inci kefali" 350 kilogram hurda demir kullanarak, 3 metre 30 santimetre heykelini yaptı.
Yaptığı "inci kefali" heykelini Van’ın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet caddesi üzerinde Atatürk Sanat Galerisi önüne koyduğu heykeli vatandaşlar tarafından da beğenildi.
Türkiye'ye 2016'da gelerek Van'da yaşamaya başlayan 56 yaşındaki heykeltıraş Mutii, Tuşba ilçesindeki Marangozlar Sitesi'nde kurduğu demir doğrama atölyesinde heykeltıraşlık sanatını sürdürüyor.
Sıfır Atık Projesi'ne verdiği destekle tanınan ve daha önce Van Kedisi, Van Gölü Canavarı gibi birçok heykel yapan Mutii, üç ay önce Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin heykelini oluşturmaya karar verdi.
Hurdacılardan topladığı sacdan elde ettiği 3 bin pulu inşaat demiri ve araba motorlarının parçalarıyla kaynakla birleştiren Mutii, 2,5 ayda 3 metre 30 santimetre yüksekliğinde inci kefali heykeli yaptı.
Heykeltıraş Mutii, hazırladığı eserleri İpekyolu ilçesindeki Atatürk Sanat Galerisi'nde açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu..
Ali Mutii-İranlı Heykeltraş: “Adım Ali Mutii’dir İran Sakız şehrindenim, 8 yıldır da Van’da yaşıyorum. Heykeltraş işini yapıyorum. Hurda demirlerden, hurdalardan heykel yapıyorum. Bu heykelim, inci kefali balığıdır. Van Gölü’nde yaşayan özeldir. Yaklaşık bunu 3 ayda yapabildim. Van şehrine hediye ediyorum. Yaklaşık 3 bin tane puldan yaptım. 3 ayda toparladım. 35 bin liradan satacağım. Vala yaklaşık bunu 3 ayda hurdaları topladım ve 3 ayda tamamladım. Yaklaşık 350-400 kilodur. Ben Van şehrinde istiyorum Van şehrinde ne özel şeyler varsa. işte Van Gölü Canavarı, Van’ın özelidir, içimden geldi onu yaptım. Özel ne görsem onu yapıyorum.
Van HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
