Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VANLI BOKSÖRLER BİR ALTIN BİR GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNDÜ

Spor 21.06.2023 - 12:14, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 9113+ kez okundu.
 

VANLI BOKSÖRLER BİR ALTIN BİR GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNDÜ

Vanlı Boksörlerden Şehzade Zengin 46 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Kardelen Çoban ise 54 kiloda Türkiye İkincisi olmayı başardı.
Türkiye Boks Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan ve 28 Mayıs-07 Haziran tarihleri arasında Sakarya’da yapılan Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Van’ı temsil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks sporcularından Şehzade Zengin 46 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Kardelen Çoban ise 54 kiloda Türkiye İkincisi olmayı başardı. Sakarya’dan 1 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye İkinciliği ile dönmeyi başaran Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks takımı sporcuları 9-14 Haziran 2023 tarihleri arasında Erzurum'da yapılan Türkiye Okullar arası Gençler Boks Şampiyonası 57 kiloda Kardelen Çoban, 63 kiloda Elif Uraslı ve 50 kiloda ise Furkan Avar Türkiye Şampiyonluğu ile altın madalyanın sahibi olurken, 70 kiloda İrem Azra Kıyat Türkiye ikincisi, 46 kiloda Şehande Zengin ve 60 kiloda Melek Aslan ile Ömer Faruk Gümüşkaya ise Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalya ve 1 Takım Birinciliği kupasının sahibi olmayı başardılar. Geçtiğimiz iki hafta boyunca katıldıkları müsabakalardan 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği ve 3 Türkiye Üçüncülüğü derecesi ile isimlerinden sıkça bahsettiren; Van’lı boksörler takım halinde kazandıkları Türkiye Birinciliği kupası ile 20 Ağustosta Brezilya’da yapılacak olan Liseler Arası Dünya Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alacaklar. Kazandıkları başarılar ile isimlerinden sıkça bahsettiren ve başarı çıtalarını yükseltme yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen sporcularla birlikte uzun yıllardır gerek Van’da gerek federasyon tarafından görevlendirilen kamplarda boks branşına birçok sporcu yetiştiren ve milli takıma sporcu kazandıran Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz’e, Türkiye Boks Federasyonu adına Merkez Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Avcı tarafından yılın en başarılı antrenörü ödülü olarak altın madalya verildi. Sakarya ve Erzurum’da yapılan müsabakalar sonucunda Van’a 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği, 3 Türkiye Üçüncülüğü, 1 Takım Birinciliği ile birlikte yılın en başarılı antrenör ödülünün sahibi olan Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye boks Federasyonumuz tarafından Sakarya ve Erzurum’da farklı tarihler arasında yapılan iki önemli müsabakaya bizlerde ilimizi temsilen toplamda 12 sporcumuz ile katılım sağladık. Sporcularımız kendilerinden çok iyi şartlarda müsabakalara hazırlanan rakiplerine büyük bir fark atarak ilimizin adından sıkça bahsettirdiler. İnşallah bu başarılarımızı Brezilya’da yapılacak Dünya Liseler arası Boks Şampiyonasından kazanacağımız Dünya Şampiyonluğu ile taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizlerden desteklerini esirgemeyen ve ilimizde boks branşına vermiş olduğu desteklerinden dolayı sayın valimize, il müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Vanlı Boksörlerden Şehzade Zengin 46 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Kardelen Çoban ise 54 kiloda Türkiye İkincisi olmayı başardı.

Türkiye Boks Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan ve 28 Mayıs-07 Haziran tarihleri arasında Sakarya’da yapılan Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında Van’ı temsil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks sporcularından Şehzade Zengin 46 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Kardelen Çoban ise 54 kiloda Türkiye İkincisi olmayı başardı.

Sakarya’dan 1 Türkiye şampiyonluğu ve 1 Türkiye İkinciliği ile dönmeyi başaran Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boks takımı sporcuları 9-14 Haziran 2023 tarihleri arasında Erzurum'da yapılan Türkiye Okullar arası Gençler Boks Şampiyonası 57 kiloda Kardelen Çoban, 63 kiloda Elif Uraslı ve 50 kiloda ise Furkan Avar Türkiye Şampiyonluğu ile altın madalyanın sahibi olurken, 70 kiloda İrem Azra Kıyat Türkiye ikincisi, 46 kiloda Şehande Zengin ve 60 kiloda Melek Aslan ile Ömer Faruk Gümüşkaya ise Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalya ve 1 Takım Birinciliği kupasının sahibi olmayı başardılar.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca katıldıkları müsabakalardan 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği ve 3 Türkiye Üçüncülüğü derecesi ile isimlerinden sıkça bahsettiren; Van’lı boksörler takım halinde kazandıkları Türkiye Birinciliği kupası ile 20 Ağustosta Brezilya’da yapılacak olan Liseler Arası Dünya Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alacaklar.

Kazandıkları başarılar ile isimlerinden sıkça bahsettiren ve başarı çıtalarını yükseltme yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerleyen sporcularla birlikte uzun yıllardır gerek Van’da gerek federasyon tarafından görevlendirilen kamplarda boks branşına birçok sporcu yetiştiren ve milli takıma sporcu kazandıran Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz’e, Türkiye Boks Federasyonu adına Merkez Hakem Kurulu Başkanı İbrahim Avcı tarafından yılın en başarılı antrenörü ödülü olarak altın madalya verildi.

Sakarya ve Erzurum’da yapılan müsabakalar sonucunda Van’a 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye İkinciliği, 3 Türkiye Üçüncülüğü, 1 Takım Birinciliği ile birlikte yılın en başarılı antrenör ödülünün sahibi olan Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye boks Federasyonumuz tarafından Sakarya ve Erzurum’da farklı tarihler arasında yapılan iki önemli müsabakaya bizlerde ilimizi temsilen toplamda 12 sporcumuz ile katılım sağladık.

Sporcularımız kendilerinden çok iyi şartlarda müsabakalara hazırlanan rakiplerine büyük bir fark atarak ilimizin adından sıkça bahsettirdiler. İnşallah bu başarılarımızı Brezilya’da yapılacak Dünya Liseler arası Boks Şampiyonasından kazanacağımız Dünya Şampiyonluğu ile taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizlerden desteklerini esirgemeyen ve ilimizde boks branşına vermiş olduğu desteklerinden dolayı sayın valimize, il müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.