Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’IN VE BÖLGENİN PROFESYONEL LİGİN TEK SAHA KOMİSERİ KADIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Spor 22.05.2023 - 08:26, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 9802+ kez okundu.
 

VAN’IN VE BÖLGENİN PROFESYONEL LİGİN TEK SAHA KOMİSERİ KADIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Van’ın ve Bölgenin tek saha komiseri olan Nazlı Timur çocukluk hayalini gerçekleştirirken profesyonel maçlarda aldığı görevi de hakkıyla yerine getiriyor.
maçlarda aldığı görevi de hakkıyla yerine getiriyor. Amatör ve profesyonel futbol müsabakalarında görev alan ve bölgede tek kadın saha Komiseri unvanını taşıyan Timur 3 yıl önce bu göreve başladı. Timur, küçüklüğünden beri futbol sevdasını ve yeşil sahalarda olma hayalini, saha komiseri olarak Amatör ve profesyonel birçok futbol karşılaşmalarında aldığı görevle gerçekleştirmiş oldu. 2022-2023 sezonu 2. Lig kırmızı grup son karşılaşması olan Vanspor – Balıkesirspor maçında gösterdiği, performansıyla da futbol kamuoyunun takdirini topladı. Doğu Anadolu Bölgesinin tek kadın saha komiseri olan Nazlı Timur 2. ligde mücadele, iki sezondur Van spor maçlarında görev almaktadır. Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD) Van şubesi bünyesinde saha komiserliği görevi yanı sıra kentte gazetecilik yapmaktadır. Nazlı Timur: Van'da gazeteciyim. Ayrıca antrenör ve saha komiseriyim. Çocukken sürekli babamla maçlara giderdim. Vanspor maçını filan takip ederdim. Çok çok severdim. Hep böyle yeşil sahalarda olmak hayalimdi. Şu an hayalimdeki işi yapıyorum ve saha komiseriyim. Saha komiseri olmadan önce işte hani dediğim gibi maçlara çok meraklıydım ve burada doğuda kadın futbol takımlarımız var ve ben doğudaki kadın futbolcularımıza destek amaçlı aslında daha çok istedim. Hani kadınlarımızın yanında olayım, neden kadınlarımız sporun her alanında olmasın? Sonra derneğe başvuru yaptım. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra şu anda sahadayız. Evet, Van’da tek kadın saha komiserim ve bölgede de profesyonel ligde çıkan tek saha komiseriyim. Evet saha komiserinin görevi amatör maçlarda dördüncü hakem görevini yapar. Profesyonel maçlarda ise dördüncü hakemin yardımcısı olarak görev yapıyor. Buradaki görevim, saha içindeki kontrolü işte kaleci olsun oyuncu değişiklikleri. Kadınlarımız sporun her alanında olmalı, kadınlarımız çok hassas ve bir o kadar da güçlü. Ben burada saha komiseri normalde amatör maçların hemen hemen hepsinde görev alıyorum ve profesyonel ligde yani Van spor ’da da bu üçüncü görevim buradaki gözlemlerimiz ya da temsilcilik temsilcilerimiz ve burada görev alan hakemlerimiz, işte kadın saha komiseri görünce çok şaşırıyorlar. Gerçekten çok olumlu tepki alıyorum ve bazen tribünde oturan taraftarlar bile. Tezahüratlarını geri bırakmıyor. Bu hayalimdeki göreve ulaşmamızda destek olan Türkiye saha komiserleri Derneği’ne ve Türkiye Futbol federasyonuna çok teşekkür ederim.”dedi
Van’ın ve Bölgenin tek saha komiseri olan Nazlı Timur çocukluk hayalini gerçekleştirirken profesyonel maçlarda aldığı görevi de hakkıyla yerine getiriyor.

maçlarda aldığı görevi de hakkıyla yerine getiriyor.

Amatör ve profesyonel futbol müsabakalarında görev alan ve bölgede tek kadın saha Komiseri unvanını taşıyan Timur 3 yıl önce bu göreve başladı.

Timur, küçüklüğünden beri futbol sevdasını ve yeşil sahalarda olma hayalini, saha komiseri olarak Amatör ve profesyonel birçok futbol karşılaşmalarında aldığı görevle gerçekleştirmiş oldu.

2022-2023 sezonu 2. Lig kırmızı grup son karşılaşması olan Vanspor – Balıkesirspor maçında gösterdiği, performansıyla da futbol kamuoyunun takdirini topladı.

Doğu Anadolu Bölgesinin tek kadın saha komiseri olan Nazlı Timur 2. ligde mücadele, iki sezondur Van spor maçlarında görev almaktadır.

Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği (TFSKD) Van şubesi bünyesinde saha komiserliği görevi yanı sıra kentte gazetecilik yapmaktadır.

Nazlı Timur: Van'da gazeteciyim. Ayrıca antrenör ve saha komiseriyim. Çocukken sürekli babamla maçlara giderdim. Vanspor maçını filan takip ederdim. Çok çok severdim. Hep böyle yeşil sahalarda olmak hayalimdi. Şu an hayalimdeki işi yapıyorum ve saha komiseriyim. Saha komiseri olmadan önce işte hani dediğim gibi maçlara çok meraklıydım ve burada doğuda kadın futbol takımlarımız var ve ben doğudaki kadın futbolcularımıza destek amaçlı aslında daha çok istedim. Hani kadınlarımızın yanında olayım, neden kadınlarımız sporun her alanında olmasın? Sonra derneğe başvuru yaptım. Gerekli eğitimleri aldıktan sonra şu anda sahadayız. Evet, Van’da tek kadın saha komiserim ve bölgede de profesyonel ligde çıkan tek saha komiseriyim. Evet saha komiserinin görevi amatör maçlarda dördüncü hakem görevini yapar. Profesyonel maçlarda ise dördüncü hakemin yardımcısı olarak görev yapıyor. Buradaki görevim, saha içindeki kontrolü işte kaleci olsun oyuncu değişiklikleri. Kadınlarımız sporun her alanında olmalı, kadınlarımız çok hassas ve bir o kadar da güçlü. Ben burada saha komiseri normalde amatör maçların hemen hemen hepsinde görev alıyorum ve profesyonel ligde yani Van spor ’da da bu üçüncü görevim buradaki gözlemlerimiz ya da temsilcilik temsilcilerimiz ve burada görev alan hakemlerimiz, işte kadın saha komiseri görünce çok şaşırıyorlar. Gerçekten çok olumlu tepki alıyorum ve bazen tribünde oturan taraftarlar bile. Tezahüratlarını geri bırakmıyor. Bu hayalimdeki göreve ulaşmamızda destek olan Türkiye saha komiserleri Derneği’ne ve Türkiye Futbol federasyonuna çok teşekkür ederim.”dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.