VAN’DA YENİ BİR BETON SANTRALİ KURULDU
VAN’DA YENİ BİR BETON SANTRALİ KURULDU
Son yıllarda yeni yatırımlarla adından söz ettiren Van’da yeni bir beton santrali kuruldu. Vanlı İş İnsanı Nurettin Uygar tarafından 45 milyon liralık yatırımla hizmete giren beton santralinde 55 kişi istihdam ediliyor. Hedef bir yıl içinde 100 kişilik istihdam sağlamak.
İş insanı Nurettin Uygar, tesislerinin 45 milyona mal olduğunu, dolaylı yoldan ise aslında 100 milyonluk bir yatırım olduğunu anlattı.
İş insanı Nurettin Uygar açılışını gerçekleştirdiği hazır beton ve makine parkuru açılışında Van’da inşaat sektörü en fazla 5 ay sürdüğünü iklim nedeniyle de bazan bir ay daha da azaldığını ifade etti.
Çok sayıda iş ve oda ve STK temsilcisinin katıldığı ve yaklaşık 50 milyon TL yatırım açılışında konuşan Uygar, her Vanlının kendi memleketine borcu olduğu ve yatırımını batı illerinden çok önce Van’a yapmaları gerektiğini vurguladı. Tek amaçlarının kendi memleketinde hem yatırım yapmak hem de istihdamı arttırmak ve gençlere iş imkanı sağlıyor.
Yaz aylarında inşaat sektörü faal oldukça Van’da kış aylarında ise diğer illerde işlerini yürütmek zorunda olduklarını ifade etti.
Buna göre 5 ay Van’da geri kalan 7 ayda da iş makinalarını başka illerde kiralama usulüyle çalıştıklarını böylece hem makinalarının boş kalmamasını hem de yaklaşık 70 çalışanını boşta bırakmadığını da sözlerine ekledi.
Tesislerin açılış programına; Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Berge, Brukiler Derneği Başkanı Şerif Erbenzer, Jandarma Karakolu komutanları, STK temsilcileri, dernek başkanları, Uygar ailesi fertleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Daha önce mevcut yerin hemen yanında bir taş ocağı kurduklarını, sonraki süreçte kum ocağını hizmete soktuklarını söyleyen İşadamı Uygar, 2012 yılında burada taş ocağımızı, 2017 yılında kum ocağımızı hizmete almıştık. Yaklaşık bir ay önce ise beton santralimizi kurduk. Makinemizi getirmiş bulmaktayız. Van halkına daha iyi bir hizmet sunabilmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biz yaklaşık 45 milyonluk bir yatırım diyoruz ama emin olun daha fazlasını yaptık. Biz Van halkı için, Van'ın ekonomisi için, ülke ekonomisi için elimizden gelen bütün gayretleri göstererek hizmetlerimizi devam ettirmek için çabalıyoruz. Şu anda 55 kişi burada aktif olarak istihdam ediliyor. Bu sayı önümüzdeki günlerde 100'ü geçecektir" dedi.
Kurban kesiminin ardından açılış kurdelesi kesilerek program sona erdi.
Van HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.