Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA İİLK DEFA DÜNYADA YER ALAN ZİHİN OYUNLARI KURSU AÇILDI

Eğitim 19.03.2023 - 20:09, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 8537+ kez okundu.
 

VAN’DA İİLK DEFA DÜNYADA YER ALAN ZİHİN OYUNLARI KURSU AÇILDI

Van’da ilki açılan dünyada en çok oynanan ve müsabakaları olan yaklaşık 20 zihin oyunu kursu özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Van Büyükşehir bünyesinde açılan kursta 7 den 70’e herkesin oynayabildiği oyunlar, birçok ülkede müsabakaları bile yapılmaktadır. Özellikle çocukların bilgi, zihin, psikolojik gelişmesine büyük fayda sağladığı gibi internet bağımlılığından kurtulmalarına da vesile olmaktadır. Tekli,ikili ve çoklu şekilde oynanan bu oyunlara katılan çocuklar, hem eğleniyor, hem de zihinsel strateji, ve matematik alanında da gelişimlerine fayda sağlamaktadır, Kursta hali hazırda Mangala, reversi, pratik bardaklar, skipity, renkli küpler, koridor, kulami, sumo, buldum, 5 nokta, piramit, mimari bloklar, küre, su yolu, çin daması, 9 taş, surakarta, Go oyunu, dedektif plus, katamino, Kota big, karelon, cenga ,sudoku gibi oyunlar öğretilmektedir. Kurs öğreticisi Yavuz Ertaş ailelerin özellikle çocuklarının internet bağımlısından kurtulmaları, sosyal yaşamlarına katkı sunacak bu oyunlar evde oynamaları halinde iletişim ve aile kavramına daha çok faydalı olacağını söyledi.
Van’da ilki açılan dünyada en çok oynanan ve müsabakaları olan yaklaşık 20 zihin oyunu kursu özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Van Büyükşehir bünyesinde açılan kursta 7 den 70’e herkesin oynayabildiği oyunlar, birçok ülkede müsabakaları bile yapılmaktadır.

Özellikle çocukların bilgi, zihin, psikolojik gelişmesine büyük fayda sağladığı gibi internet bağımlılığından kurtulmalarına da vesile olmaktadır.

Tekli,ikili ve çoklu şekilde oynanan bu oyunlara katılan çocuklar, hem eğleniyor, hem de zihinsel strateji, ve matematik alanında da gelişimlerine fayda sağlamaktadır,

Kursta hali hazırda Mangala, reversi, pratik bardaklar, skipity, renkli küpler, koridor, kulami, sumo, buldum, 5 nokta, piramit, mimari bloklar, küre, su yolu, çin daması, 9 taş, surakarta, Go oyunu, dedektif plus, katamino, Kota big, karelon, cenga ,sudoku gibi oyunlar öğretilmektedir.

Kurs öğreticisi Yavuz Ertaş ailelerin özellikle çocuklarının internet bağımlısından kurtulmaları, sosyal yaşamlarına katkı sunacak bu oyunlar evde oynamaları halinde iletişim ve aile kavramına daha çok faydalı olacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.