Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA DEPREM HABERİCİSİ DİYE ÖTÜCÜ KUŞLARA İLGİ ARTTI

Yaşam 10.03.2023 - 20:37, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 1810+ kez okundu.
 

VAN’DA DEPREM HABERİCİSİ DİYE ÖTÜCÜ KUŞLARA İLGİ ARTTI

Muhabbet kuşları olarak da bilinen ötücü kuşlara deprem zamanında aşırı ses çıkarttıkları ve çırpındıkları bilgisi üzerine ilgi arttı.
Van’da petshoplarda satılan muhabbet yani ötücü kuşlar, deprem öncesi çırpındıklarını ve aşırı ses çıkardıkları söylemleri üzerine son zamanlarda satışları arttı. Özellikle Kahramanmaraş merkezli meydana depremlerin ardından vatandaşlar petshop mağazalarına giderek başta muhabbet kuşları olmak üzere papatya ve kanarya gibi kuşları satın alıyor. Hayvanların deprem dalgaları gelmeden saniyeler öncesinde küçük ön şokları algılayabilecek donanıma sahip oldukları bilgisine dayanan vatandaşlar ötücü kuşlara yöneltti. Van’da petshop işleten Fatih Özdemir, "Hayvanlar hissediyor depremi. Sarsıntı öncesi yerinde durmazlar çırpınmaya başlarlar. Sahibi hayvanın huzursuz olduğunu hisseder. Anlıyorlar yani, yerinde durmuyorlar. Çünkü korkuyorlar." dedi. Vatandaşlar da doğru olduğunu tüm hayvanlarda olduğu gibi kuşlarda da bu hissetme duyusu mevcut olduğunu ve evlerinde kuş beslediklerini ifade ettiler.
Muhabbet kuşları olarak da bilinen ötücü kuşlara deprem zamanında aşırı ses çıkarttıkları ve çırpındıkları bilgisi üzerine ilgi arttı.

Van’da petshoplarda satılan muhabbet yani ötücü kuşlar, deprem öncesi çırpındıklarını ve aşırı ses çıkardıkları söylemleri üzerine son zamanlarda satışları arttı.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli meydana depremlerin ardından vatandaşlar petshop mağazalarına giderek başta muhabbet kuşları olmak üzere papatya ve kanarya gibi kuşları satın alıyor.

Hayvanların deprem dalgaları gelmeden saniyeler öncesinde küçük ön şokları algılayabilecek donanıma sahip oldukları bilgisine dayanan vatandaşlar ötücü kuşlara yöneltti.

Van’da petshop işleten Fatih Özdemir, "Hayvanlar hissediyor depremi. Sarsıntı öncesi yerinde durmazlar çırpınmaya başlarlar. Sahibi hayvanın huzursuz olduğunu hisseder. Anlıyorlar yani, yerinde durmuyorlar. Çünkü korkuyorlar." dedi.

Vatandaşlar da doğru olduğunu tüm hayvanlarda olduğu gibi kuşlarda da bu hissetme duyusu mevcut olduğunu ve evlerinde kuş beslediklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.