Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA ÇOGEP 2023 PROJESİNİN GALASI YAPILDI

Yaşam 19.12.2023 - 19:31, Güncelleme: 19.12.2023 - 19:45 1178+ kez okundu.
 

VAN’DA ÇOGEP 2023 PROJESİNİN GALASI YAPILDI

Van'da İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "Kendine Güven Harekete Geç” projesinin galası yapıldı.
Van Devlet Tiyatrosu salonundaki galaya, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, STK ve kurum temsilcileri, gaziler, muhtarlar ile çok sayıda çocuklarla vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri tarafından açılan tiyatro, müzik ve spor branşlarındaki öğrenciler tarafından gösteriler sergilenen programda özellikle çocuklara yönelik dolandırıcılık, çocuk kaçırmaları ve tehlikelere karşı eğitici ve öğretici tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Ayrıca galada özel gereksinimli bireyler de zeybek ve halk oyunları gösterisinde bulundular. ÇOGEP 2023 Proje kapsamında yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşılarak eğitici, bilgilendirme ve eğlenme etkinlikleri düzenlendi. Kırsal okullarda bulunan çocuklara açık hava sinema ve tiyatro gösterimi, yatılı yurtlarda kalan çocuklara geziler düzenlendi, il emniyet müdürlüğü bünyesindeki araçları ve kurumlar gezdirildi. Kurslara katılan ve tiyatroda yer alan gençler projeden çok memnun olduklarını belirterek TDP ekiplerine teşekkür ettiler. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu Saliha Demir TDP Polis Memuru: “Bu sene ÇOGEP kapsamında “Kendine Güven Harekete Geç” projemiz ile suç oluşmadan önce oluşabilecek konular hakkında, çocuklarımıza okullarda bilgilendirme yaparak adli boyutlara gelmeden suçun önlemini almaları konusunda, asayiş konularında, 112 konularında bilgilendirmeler yapıyoruz. “Kendine Güven Harekete Geç” proje kapsamında 25 faaliyet yaptık. Bu faaliyetler içerisinde meslek edindirme kurslarımız, sosyal ve kültürel kurslarımız, şehir içi gezilerimiz ve sosyal faaliyetlerimiz oldu. Lisans edindirme alanında sosyal faaliyetlerimiz oldu. Tiyatro gösterimiz için çalışmalarımızı yaptık. Ve bu gün onları sergiledik. Güzel bir program oldu. “Kendine Güven Harekete Geç” kapsamında 11 bin 815 çocuğumuza doğrudan ulaştık. Eğitsel ve ailesel çevreleri ile birlikte 25 bin çocuğumuza dolaylı olarak ulaşmış bulunmaktayız. Bu proje kapsamında merkezdeki çocuklarımızın yanı sıra uzak bölgelerde olan köy okullarında okuyan çocuklarımıza da ulaşmayı istedik. Burada açık hava sineması gerçekleştirdik. Onlar gelemedi biz onların ayaklarına giderek sinema izlemelerini sağladık.”
Van'da İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "Kendine Güven Harekete Geç” projesinin galası yapıldı.

Van Devlet Tiyatrosu salonundaki galaya, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, STK ve kurum temsilcileri, gaziler, muhtarlar ile çok sayıda çocuklarla vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri tarafından açılan tiyatro, müzik ve spor branşlarındaki öğrenciler tarafından gösteriler sergilenen programda özellikle çocuklara yönelik dolandırıcılık, çocuk kaçırmaları ve tehlikelere karşı eğitici ve öğretici tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Ayrıca galada özel gereksinimli bireyler de zeybek ve halk oyunları gösterisinde bulundular.

ÇOGEP 2023 Proje kapsamında yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşılarak eğitici, bilgilendirme ve eğlenme etkinlikleri düzenlendi. Kırsal okullarda bulunan çocuklara açık hava sinema ve tiyatro gösterimi, yatılı yurtlarda kalan çocuklara geziler düzenlendi, il emniyet müdürlüğü bünyesindeki araçları ve kurumlar gezdirildi.

Kurslara katılan ve tiyatroda yer alan gençler projeden çok memnun olduklarını belirterek TDP ekiplerine teşekkür ettiler.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu

Saliha Demir TDP Polis Memuru: “Bu sene ÇOGEP kapsamında “Kendine Güven Harekete Geç” projemiz ile suç oluşmadan önce oluşabilecek konular hakkında, çocuklarımıza okullarda bilgilendirme yaparak adli boyutlara gelmeden suçun önlemini almaları konusunda, asayiş konularında, 112 konularında bilgilendirmeler yapıyoruz. “Kendine Güven Harekete Geç” proje kapsamında 25 faaliyet yaptık. Bu faaliyetler içerisinde meslek edindirme kurslarımız, sosyal ve kültürel kurslarımız, şehir içi gezilerimiz ve sosyal faaliyetlerimiz oldu. Lisans edindirme alanında sosyal faaliyetlerimiz oldu. Tiyatro gösterimiz için çalışmalarımızı yaptık. Ve bu gün onları sergiledik. Güzel bir program oldu. “Kendine Güven Harekete Geç” kapsamında 11 bin 815 çocuğumuza doğrudan ulaştık. Eğitsel ve ailesel çevreleri ile birlikte 25 bin çocuğumuza dolaylı olarak ulaşmış bulunmaktayız. Bu proje kapsamında merkezdeki çocuklarımızın yanı sıra uzak bölgelerde olan köy okullarında okuyan çocuklarımıza da ulaşmayı istedik. Burada açık hava sineması gerçekleştirdik. Onlar gelemedi biz onların ayaklarına giderek sinema izlemelerini sağladık.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.