Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

Van’da binlerce kişi Gazze için yürüdü

Yaşam 19.11.2023 - 19:46, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 2151+ kez okundu.
 

Van’da binlerce kişi Gazze için yürüdü

Van’da düzenlenen “Gazze’ye Işık Ol” yürüyüşüne on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
İpekyolu Kent Park önünde başlayan yürüyüş, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Caddesi güzergahından Beşyol’a kadar devam etti. Tevhid ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, “Filistin’e özgürlük”, “Katil İsrail”, “Kahrolsun İsrail”, “Van uyuma, Filistin’e sahip çık” sloganları attı. Beşyol Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması yapan İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, her zaman mazlum Filistin halkının yanında yer aldıklarını söyledi.   Müslümanların bir bela ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Şık, şunları kaydetti: “Allah’tan geldik ve Allah’a gideceğiz diye teselli buluyoruz. Bundan dolayı annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız öldüğünde gam yemeyiz. Çünkü bu Allah’ın takdiridir. Şuan insani, imani ve manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini, hassasiyetlerini, duyarlılıklarını yitirdiler. Adeta insanlıktan uzaklaştılar. İşte en büyük felaket budur. Umudumuz halkımız, yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek yeni nesiller. Bu ümmet çoğaldıkça, dalga dalga tüm aleme yayıldıkça manevi zaferimizi ilan edeceğiz. O canilerin, kahrolası Siyonistlerin bombalarıyla parçalanan yavrularımız, ölenlerden inşallah dirilen bir insanlık, ümmet çıkacaktık. Çünkü parçalanan bedenlerin her bir parçası dünyanın tüm bölgelerine, ülkelerine yayılmakta. Düştüğü yerde bir Filistin ruhu, direniş ruhunu beraberinde getirmekte.” Program, yapılan duanın ardından son buldu.
Van’da düzenlenen “Gazze’ye Işık Ol” yürüyüşüne on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İpekyolu Kent Park önünde başlayan yürüyüş, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Caddesi güzergahından Beşyol’a kadar devam etti. Tevhid ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, “Filistin’e özgürlük”, “Katil İsrail”, “Kahrolsun İsrail”, “Van uyuma, Filistin’e sahip çık” sloganları attı.

Beşyol Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması yapan İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, her zaman mazlum Filistin halkının yanında yer aldıklarını söyledi.

 

Müslümanların bir bela ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Şık, şunları kaydetti:

“Allah’tan geldik ve Allah’a gideceğiz diye teselli buluyoruz. Bundan dolayı annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız öldüğünde gam yemeyiz. Çünkü bu Allah’ın takdiridir. Şuan insani, imani ve manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini, hassasiyetlerini, duyarlılıklarını yitirdiler. Adeta insanlıktan uzaklaştılar. İşte en büyük felaket budur. Umudumuz halkımız, yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek yeni nesiller. Bu ümmet çoğaldıkça, dalga dalga tüm aleme yayıldıkça manevi zaferimizi ilan edeceğiz. O canilerin, kahrolası Siyonistlerin bombalarıyla parçalanan yavrularımız, ölenlerden inşallah dirilen bir insanlık, ümmet çıkacaktık. Çünkü parçalanan bedenlerin her bir parçası dünyanın tüm bölgelerine, ülkelerine yayılmakta. Düştüğü yerde bir Filistin ruhu, direniş ruhunu beraberinde getirmekte.”

Program, yapılan duanın ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.