Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN’DA 65 ŞAİR-YAZAR 1.YEREL KİTAP FUARINI AÇTI

Gündem 11.01.2024 - 19:30, Güncelleme: 11.01.2024 - 19:30 2892+ kez okundu.
 

VAN’DA 65 ŞAİR-YAZAR 1.YEREL KİTAP FUARINI AÇTI

Van’da 2019 yılından sonra kitap fuarı açılmaması hem yazar-şairler için hem de okuyucular için büyük bir eksiklik olarak görülmekteydi.
Türkiye Yazarlar Birliği ve Van Yazar ve Şair Derneği tarafından (VANYAŞAD)’ın organize ettiği ve 65 yazarın bir araya gelerek Van 1.Yerel Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Fuar açılış kurdelesi, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, siyasiler, STK temsilcileri ve kitapseverler ile öğrencilerin katılımıyla kesildi. Kitap fuarından en genci 13 yaşından olan 65 şair ve yazarın kendi kitaplarını sergilediği fuara ilgi büyüktü. Yazarlar hem kitaplarını imzalarken hem de yeni nesillere kitap yazmak hakkında tavsiyelerde bulundular. Fuarın en ilgi çeken tarafı kadın yazarların iyi sayıda olmalarıydı. Yazarlar hem kitaplarını tanıttı hem de okuyucularıyla bir araya gelme fırsatını buldular. Kürtçe kitap yazan Mülkiye Tekin de katılımcılara kitaplarında özellikle eski kadınların yaşamını ele aldığını ve 7 den 70’e herkesin kendini kitapta bulacağını ifade etti. Şair ve Yazarlar fuarın çok önemli olduğunu belirtirken katılımcılar da okumanın her zaman çok önem arz ettiğine dikkat çektiler. Fuar okuyucu ve kitap severler için 4 gün açık olacak.
Van’da 2019 yılından sonra kitap fuarı açılmaması hem yazar-şairler için hem de okuyucular için büyük bir eksiklik olarak görülmekteydi.

Türkiye Yazarlar Birliği ve Van Yazar ve Şair Derneği tarafından (VANYAŞAD)’ın organize ettiği ve 65 yazarın bir araya gelerek Van 1.Yerel Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Fuar açılış kurdelesi, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, siyasiler, STK temsilcileri ve kitapseverler ile öğrencilerin katılımıyla kesildi.

Kitap fuarından en genci 13 yaşından olan 65 şair ve yazarın kendi kitaplarını sergilediği fuara ilgi büyüktü. Yazarlar hem kitaplarını imzalarken hem de yeni nesillere kitap yazmak hakkında tavsiyelerde bulundular.

Fuarın en ilgi çeken tarafı kadın yazarların iyi sayıda olmalarıydı. Yazarlar hem kitaplarını tanıttı hem de okuyucularıyla bir araya gelme fırsatını buldular.

Kürtçe kitap yazan Mülkiye Tekin de katılımcılara kitaplarında özellikle eski kadınların yaşamını ele aldığını ve 7 den 70’e herkesin kendini kitapta bulacağını ifade etti.

Şair ve Yazarlar fuarın çok önemli olduğunu belirtirken katılımcılar da okumanın her zaman çok önem arz ettiğine dikkat çektiler.

Fuar okuyucu ve kitap severler için 4 gün açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.