Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN VALİLİĞİNDEN BAZI BASINDA YER ALAN İDDİALARA YALANLAMA

Yaşam 13.02.2023 - 10:33, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 1636+ kez okundu.
 

VAN VALİLİĞİNDEN BAZI BASINDA YER ALAN İDDİALARA YALANLAMA

Van Valiliği, bazı basın yayın organlarında "depremden etkilenerek kente gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığı" iddialarının asılsız olduğu ve asla gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, depremden etkilenerek kente gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığına yönelik haberlerin yer aldığı belirtilerek, “Ülkemizde 6 Şubat 2023'de yaşanan depremlerin ardından bazı basın yayın organlarında "Depremden etkilenerek Van'a gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığı" şeklinde ASILSIZ paylaşımlar olduğu görülmektedir. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren gerek ilimizin kamu kurum ile kuruluşları gerekse STK’lar ve halkımız, büyük fedakarlıklar göstererek depremin yaralarının sarılabilmesi için seferber olmuştur. Bu minvalde; Valiliğimiz koordinasyonunda yapılan bütün çalışmalar (deprem bölgesine gönderilen personel, araç ve malzeme durumu) düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Aynı şekilde, deprem bölgesinden ilimize gelen afetzedelerin sadece barınma değil diğer tüm temel ihtiyaçları da karşılanmaktadır. İlimizde depremzede vatandaşlarımız için 10913 kişilik yatak kapasitesine sahip barınma alanı tahsis edilmiş olup, 4379 vatandaşımız bu alanlara yerleştirilmiş, 6534 kişilik daha boş yatak mevcuttur. Depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Depremin ne demek olduğunu iyi bilen kadirşinas Van halkı, ilimizdeki kamu kurumlarıyla birlikte yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedir. Değerli Van halkına yapmış olduklarını yardımlardan ötürü teşekkür eder, kamuoyunda paylaşılan ve aslı olmayan bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini," belirtti diğer tarafatn Van'dan yapılan yardımlar Şöyle:  
Van Valiliği, bazı basın yayın organlarında "depremden etkilenerek kente gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığı" iddialarının asılsız olduğu ve asla gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, depremden etkilenerek kente gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığına yönelik haberlerin yer aldığı belirtilerek, “Ülkemizde 6 Şubat 2023'de yaşanan depremlerin ardından bazı basın yayın organlarında "Depremden etkilenerek Van'a gelen vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmadığı" şeklinde ASILSIZ paylaşımlar olduğu görülmektedir.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren gerek ilimizin kamu kurum ile kuruluşları gerekse STK’lar ve halkımız, büyük fedakarlıklar göstererek depremin yaralarının sarılabilmesi için seferber olmuştur.

Bu minvalde; Valiliğimiz koordinasyonunda yapılan bütün çalışmalar (deprem bölgesine gönderilen personel, araç ve malzeme durumu) düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Aynı şekilde, deprem bölgesinden ilimize gelen afetzedelerin sadece barınma değil diğer tüm temel ihtiyaçları da karşılanmaktadır. İlimizde depremzede vatandaşlarımız için 10913 kişilik yatak kapasitesine sahip barınma alanı tahsis edilmiş olup, 4379 vatandaşımız bu alanlara yerleştirilmiş, 6534 kişilik daha boş yatak mevcuttur.

Depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Depremin ne demek olduğunu iyi bilen kadirşinas Van halkı, ilimizdeki kamu kurumlarıyla birlikte yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemektedir.

Değerli Van halkına yapmış olduklarını yardımlardan ötürü teşekkür eder, kamuoyunda paylaşılan ve aslı olmayan bu tür paylaşımlara itibar etmemeleri gerektiğini," belirtti

diğer tarafatn Van'dan yapılan yardımlar Şöyle:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.