Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

ESENYAMAÇ TAŞKIN KORUMA TESİSİ TAMAMLANARAK HİZMETE ALINDI

Yaşam 05.03.2024 - 15:22, Güncelleme: 05.03.2024 - 15:22 1981+ kez okundu.
 

ESENYAMAÇ TAŞKIN KORUMA TESİSİ TAMAMLANARAK HİZMETE ALINDI

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde DSİ tarafından yapılan taşkın koruma tesisi tamamlanarak hizmete açıldı.
DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.  Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Van iline yönelik gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla bölgedeki su kaynaklarının sürdürülebilirliğini artırmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde tamamlanan taşkın koruma tesisi ile ilgili olarak, bölgedeki olası taşkın risklerinin etkili bir şekilde bertaraf edildiğini açıkladı. Yapılan yatırımın, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek, tarım alanlarını korumak ve çevresel dengeyi sağlamak adına büyük bir önem taşıdığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Esenyamaç Mahallesi taşkın koruma tesisi işinde; 4 adet yerinde dökme menfez, 2 adet tersip bendi, 2 adet ıslah sekisi, 1750 metre beton ağırlık duvar ve yapılan ağırlık duvarların üstüne toplam 1750 metre korkuluk yapılarak, tesisin 2023 yılı sonu itibariyle işletmeye hazır hale geldiğini, söyledi. DSİ Genel Müdürü BALTA, yaptığı açıklamada, projenin bölge halkının güvenliği, tarım faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve çevresel dengeye katkı sağlama amacını taşıdığını belirtti. Ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesine ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.
Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde DSİ tarafından yapılan taşkın koruma tesisi tamamlanarak hizmete açıldı.

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor.

Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

 Tarım, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletimizin hizmetine sunuyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Van iline yönelik gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla bölgedeki su kaynaklarının sürdürülebilirliğini artırmaya devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde tamamlanan taşkın koruma tesisi ile ilgili olarak, bölgedeki olası taşkın risklerinin etkili bir şekilde bertaraf edildiğini açıkladı.

Yapılan yatırımın, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek, tarım alanlarını korumak ve çevresel dengeyi sağlamak adına büyük bir önem taşıdığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Esenyamaç Mahallesi taşkın koruma tesisi işinde; 4 adet yerinde dökme menfez, 2 adet tersip bendi, 2 adet ıslah sekisi, 1750 metre beton ağırlık duvar ve yapılan ağırlık duvarların üstüne toplam 1750 metre korkuluk yapılarak, tesisin 2023 yılı sonu itibariyle işletmeye hazır hale geldiğini, söyledi.

DSİ Genel Müdürü BALTA, yaptığı açıklamada, projenin bölge halkının güvenliği, tarım faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve çevresel dengeye katkı sağlama amacını taşıdığını belirtti. Ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesine ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.