Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

DEM PARTİ ADAYININ KAZANMASINA İTİRAZ EDEN CHP’Lİ YETKİLİ, PARTİSİ TARAFINDAN İHRACI İSTENDİ

Siyaset 04.04.2024 - 19:31, Güncelleme: 04.04.2024 - 19:40 4018 kez okundu.
 

DEM PARTİ ADAYININ KAZANMASINA İTİRAZ EDEN CHP’Lİ YETKİLİ, PARTİSİ TARAFINDAN İHRACI İSTENDİ

Van'ın Saray ilçesinde belediye seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan DEM Parti adayı Davut Acar'ın mazbatasının iptal edilmesi için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunan CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.
CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, Saray İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına 31 Mart'ta yüzde 51,16 oy alan DEM Parti adayı Davut Acar ile ilgili memnu haklarının ihlali hakkında itiraz dilekçesi verdi. İlçe Seçim Kurulu talebi reddederken gelişme üzerine CHP Van İl Başkanlığı açıklamada bulunarak Arslan'ın istifa ettiğini ancak yine de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi. Arslan, DEM Partili adayın başkan seçilmesine itiraz ettiği dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Parti) adayı Davut Acar'ın seçilmesi önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı, yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarının taşıyıp taşımadığı hususlarında araştırmaların yapılarak, bu durum söz konusu ise mazbatasının iptalini bilgilerinize arz ederim. "İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Acar hakkında "kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığından" itiraz yolu açık olmak üzere talebin reddine karar verdi. Van İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, "Saray ilçemizde il başkanlığımız bilgisi dışında İlçe Seçim Kuruluna bir müracaat gerçekleştiğini üzüntü ile öğrendik. İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan İlçe Seçim Kuruluna verdiği dilekçenin ardından bir de istifa dilekçesi vermiştir. Bunun üzerine harekete geçen il başkanlığımız ilgili müracaatı yapan İlçe Başkan Vekilinin sadece istifasını yeterli bulmamış kendisini kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk etmiştir. Halkın iradesinin dışında bir irade olamayacağını, bu vesileyle tekrar tüm siyasi partileri halkın iradesine saygılı olmaya davet ettiğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ve beyan ederiz" ifadelerine yer verildi.
Van'ın Saray ilçesinde belediye seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre kazanan DEM Parti adayı Davut Acar'ın mazbatasının iptal edilmesi için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunan CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP Saray İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, Saray İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına 31 Mart'ta yüzde 51,16 oy alan DEM Parti adayı Davut Acar ile ilgili memnu haklarının ihlali hakkında itiraz dilekçesi verdi.

İlçe Seçim Kurulu talebi reddederken gelişme üzerine CHP Van İl Başkanlığı açıklamada bulunarak Arslan'ın istifa ettiğini ancak yine de kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

Arslan, DEM Partili adayın başkan seçilmesine itiraz ettiği dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediye başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Parti) adayı Davut Acar'ın seçilmesi önünde engel teşkil edebilecek terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı, yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarının taşıyıp taşımadığı hususlarında araştırmaların yapılarak, bu durum söz konusu ise mazbatasının iptalini bilgilerinize arz ederim. "İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Acar hakkında "kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü bulunmadığından" itiraz yolu açık olmak üzere talebin reddine karar verdi.

Van İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, "Saray ilçemizde il başkanlığımız bilgisi dışında İlçe Seçim Kuruluna bir müracaat gerçekleştiğini üzüntü ile öğrendik. İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan İlçe Seçim Kuruluna verdiği dilekçenin ardından bir de istifa dilekçesi vermiştir. Bunun üzerine harekete geçen il başkanlığımız ilgili müracaatı yapan İlçe Başkan Vekilinin sadece istifasını yeterli bulmamış kendisini kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk etmiştir. Halkın iradesinin dışında bir irade olamayacağını, bu vesileyle tekrar tüm siyasi partileri halkın iradesine saygılı olmaya davet ettiğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ve beyan ederiz" ifadelerine yer verildi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.