Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

AK PARTİ VAN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ABDULAHAT ARVAS OLDU (KULİS BİLGİSİ

Siyaset 10.01.2024 - 22:40, Güncelleme: 10.01.2024 - 23:04 14046+ kez okundu.
 

AK PARTİ VAN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ABDULAHAT ARVAS OLDU (KULİS BİLGİSİ

Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin olacağı merak konusuydu. Bu gün gelen kulis bilgilerine göre eski Van milletvekili Abdulahat Arvas olduğu yönündeki haberin yayılması üzerine Van’da bir hareketlilik başladı.
Basında yer alan habere göre  AK Parti Genel Merkezi kulislerine bomba gibi düşen Arvas ismini, ilk kez duyan Arvas, kendisinin de henüz basında duyduğunu belirtti. Arvas kendisine herhangi bir tebliğin ya da bir haberin gelmediğini belirterek, kendisinin de basında çıkan haberlerde ismini gördüğünü ifade etti.  Abdulahat Arvas kimdir? Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Arvas, 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu. Ancak kazanamadı. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.
Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimin olacağı merak konusuydu. Bu gün gelen kulis bilgilerine göre eski Van milletvekili Abdulahat Arvas olduğu yönündeki haberin yayılması üzerine Van’da bir hareketlilik başladı.

Basında yer alan habere göre  AK Parti Genel Merkezi kulislerine bomba gibi düşen Arvas ismini, ilk kez duyan Arvas, kendisinin de henüz basında duyduğunu belirtti.

Arvas kendisine herhangi bir tebliğin ya da bir haberin gelmediğini belirterek, kendisinin de basında çıkan haberlerde ismini gördüğünü ifade etti.

 Abdulahat Arvas kimdir?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 da Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Arvas, 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi, 28'inci dönemde ise milletvekili adayı oldu. Ancak kazanamadı.

Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.