Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VANLI ÇOCUKLAR DEPREMZEDE ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE SİNEMAYA GİTTİ

Yaşam 17.03.2023 - 17:58, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 1536+ kez okundu.
 

VANLI ÇOCUKLAR DEPREMZEDE ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE SİNEMAYA GİTTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan 11 ili etkileyen depremlerin ardından aileleri ile birlikte Van'a gelen depremzede çocukları Vanlı arkadaşlarıyla sinemayla buluşturuldu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilde etkisini gösteren yıkıcı depremlerin ardından aileleri ile birlikte deprem bölgesinden Van'a yaklaşık 18 bin depremzede geldi. Burada tüm barınma ihtiyaçlarının karşılandığı gibi psikososyal destek ve moral amaçlı birçok etkinlikler yapılmaktadır. Özellikle depremden en çok etkilenen çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler yapılmaktadır. Depremzede çocukların okula başlamasıyla birlikte Vanlı öğrenci arkadaşlarıyla kaynaşma amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Vanlı çocuklar depremzede çocuklar ve özel gereksinimli çocuklardan oluşan 280 kişiyi sinemaya götürüldü. Van Avm’de bulunan sinemaya öğretmenleri nezaretinde gelen çocuklara TRT Sinema’nın yapımı olan Rafadan Galaksi filmi izletildi. Vanlı çocuklar depremzede arkadaşlarıyla çok ilgilendiklerini oyuncaklarını paylaştıklarını ve her kese de b u yönde çağrıda bulundular. Erol Uslu Van Kültür ve Turizm İl Müdürü: “Malum üzere 6 Şubat’ta ülkemiz gerçekten 10 ili kapsayacak bir doğal afet yaşadı. Bu afetten etkilenen vatandaşlarımız farklı illerimizde uğrayarak oralarda konaklamak üzerine uğraş verdiklerini görüyoruz. Bunların başında ilk andan itibaren van olarak sayın valimizin talimatıyla biz konaklama sektörü ile birlikte bütün Van’a gelen afetzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için onlara koçak açtık. Ve süreci de iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Onun dışında sadece konaklama ile ilgili değil Kültür Turizm Müdürlüğü oalrak sayın valimizin öncülüğünde büyükşehir beediyemizin desteğiyle birlikte biz depremden etkilenen, o tramvayı yaşayan, o psikolojiden kurtulabilecek bazı etkinliklerle, aktivitelerle miniklerimize, çocuklarımıza aileleriyle birlikte yeri geldiğinde, bazı etkinlikler yaparak onların o psikolojik durumlarını içinde bulunmuş oldukları, o sıkıntıyı kurtulmaları için etkinlikler yapıyoruz. sosyla aktiviteler yapıyoruz. bunların başında da bu gün sinemayla buluşturduğumuz bu ekip aslında 280 kişilik bir ekip şu anda burada. Fakat bu gün itibarıyla yaklaşık bin tane çocuğumuzu depremzede çocuklarımızla birlikte, Van’daki öğrencilerimizle kaynaşması, bir birlikteliğin, beraberliğin olması açısından iki rubun herhangi arasında bir ayrım yapmadan bütün olarak, kaynaştırarak onları sinemayla bugün buluşturuyoruz. Dün mesela Edremit’te at çiftliğiyle bir etkinlik yaptık, önceki gün müzede yüz boyama drama gibi etkinlikler yapılarak çocuklarımızın o yaşamış oldukları tramvayı hem  atlatmaları hem de Van’daki öğrencilerle bir kaynaşma sağlamaları açısından bu tür sosyal aktiviteler devam edecektir.”
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan 11 ili etkileyen depremlerin ardından aileleri ile birlikte Van'a gelen depremzede çocukları Vanlı arkadaşlarıyla sinemayla buluşturuldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ilde etkisini gösteren yıkıcı depremlerin ardından aileleri ile birlikte deprem bölgesinden Van'a yaklaşık 18 bin depremzede geldi.

Burada tüm barınma ihtiyaçlarının karşılandığı gibi psikososyal destek ve moral amaçlı birçok etkinlikler yapılmaktadır.

Özellikle depremden en çok etkilenen çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

Depremzede çocukların okula başlamasıyla birlikte Vanlı öğrenci arkadaşlarıyla kaynaşma amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Vanlı çocuklar depremzede çocuklar ve özel gereksinimli çocuklardan oluşan 280 kişiyi sinemaya götürüldü.

Van Avm’de bulunan sinemaya öğretmenleri nezaretinde gelen çocuklara TRT Sinema’nın yapımı olan Rafadan Galaksi filmi izletildi.

Vanlı çocuklar depremzede arkadaşlarıyla çok ilgilendiklerini oyuncaklarını paylaştıklarını ve her kese de b u yönde çağrıda bulundular.

Erol Uslu Van Kültür ve Turizm İl Müdürü: “Malum üzere 6 Şubat’ta ülkemiz gerçekten 10 ili kapsayacak bir doğal afet yaşadı. Bu afetten etkilenen vatandaşlarımız farklı illerimizde uğrayarak oralarda konaklamak üzerine uğraş verdiklerini görüyoruz. Bunların başında ilk andan itibaren van olarak sayın valimizin talimatıyla biz konaklama sektörü ile birlikte bütün Van’a gelen afetzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için onlara koçak açtık. Ve süreci de iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Onun dışında sadece konaklama ile ilgili değil Kültür Turizm Müdürlüğü oalrak sayın valimizin öncülüğünde büyükşehir beediyemizin desteğiyle birlikte biz depremden etkilenen, o tramvayı yaşayan, o psikolojiden kurtulabilecek bazı etkinliklerle, aktivitelerle miniklerimize, çocuklarımıza aileleriyle birlikte yeri geldiğinde, bazı etkinlikler yaparak onların o psikolojik durumlarını içinde bulunmuş oldukları, o sıkıntıyı kurtulmaları için etkinlikler yapıyoruz. sosyla aktiviteler yapıyoruz. bunların başında da bu gün sinemayla buluşturduğumuz bu ekip aslında 280 kişilik bir ekip şu anda burada. Fakat bu gün itibarıyla yaklaşık bin tane çocuğumuzu depremzede çocuklarımızla birlikte, Van’daki öğrencilerimizle kaynaşması, bir birlikteliğin, beraberliğin olması açısından iki rubun herhangi arasında bir ayrım yapmadan bütün olarak, kaynaştırarak onları sinemayla bugün buluşturuyoruz. Dün mesela Edremit’te at çiftliğiyle bir etkinlik yaptık, önceki gün müzede yüz boyama drama gibi etkinlikler yapılarak çocuklarımızın o yaşamış oldukları tramvayı hem  atlatmaları hem de Van’daki öğrencilerle bir kaynaşma sağlamaları açısından bu tür sosyal aktiviteler devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.